Jadłospis od dnia 25.09.2023 - 29.09.2023 r.
DATA |
ŚNIADANIE |
OBIAD |
Zdrowa przekąska |
PODWIECZOREK |
Pozostałe informacje |
|
PONIEDZIAŁEK 25.09.2023 |
Pieczywo mieszane, masło, paszteci ogórek konserwowy, herbata z cytryną kawa inka z mlekiem |
Zupa- z soczewicy z ziemniakami parowce z musem truskawkowym kompot ( mieszanka owocowa) |
porcja pomarańcza |
Owoc jabłko
|
Alergeny: mleko gluten, seler Kcal: 908 |
|
WTOREK 26.09.2023 |
Bułka pszenna i sojowa, masło, serek homegenizowany, płatki owsiane z mlekiem, herbata z cytryną i miodem
|
Zupa- grysikowa z warzywami kluski śląskie, roladki wieprzowo - wołowe, surówka z kapusty czewonej, kompot z jabłek |
porcja kalarepki |
Jogurt z owoców leśnych |
Alergeny: mleko seler, gluten Kcal: 1020 |
|
ŚRODA 27.08.2023
|
Posiłek w formie szwedzkiego stołu - pieczywo pszenne i żytnie, masło, galantyna z kurczaka, ser wędzony, pomidor malinowy sałata lodowa, rukola, herbata z cytryną kawa z mlekiem |
Zupa- pomidorowa z ryżem ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony mizeria z jogurtem greckim kompot (mieszanka owocowa) |
porcja marchewki |
Owoc arbuz
|
Alergeny:mleko gluten Kcal: 965 |
|
CZWARTEK 28.09.2023 |
Pieczywo pszenne i orkiszowe, masło, kiełbaski drobiowe na gorąco, ketchup,herbata z cytryną kawa zbożowa z mlekiem |
Zupa- barszcz ukraiński z ziemniakami i fasolą , kasza bulur, filet z indyka bukiet warzyw- marchewka, kalafior brokuł, kompot z wiśni |
porcja banana |
Chrupki malinowe |
Alergeny: mleko gluten, seler Kcal: 1023 |
|
PIĄTEK 29.09.2023
|
Pieczywo pszenne i żytnie, masło, pasta z tuńczyka i jajka, herbata z cytryną kawa zbożowa z mlekiem |
Zupa- kapuściana z ziemniakami i świeżymi pomidorami, makaron z twarogiem posypany cynamonem kompot (mieszanka owocowa) |
porcja jabłka |
Galaretka z brzoskwinią
|
Alergeny:mleko, gluten,seler,ryba Kcal: 968 |
|
|
Dzieci dodatkowo otrzymują: wodę mineralną oraz owoce i warzywa między posiłkami.
|
Intendent Kucharka Dyrektor
23
WRZ
2023
439
razy
czytano
p8zawiercie.pl