Jadłospis od dnia 15.04.24 - 19.04.24
DATA |
ŚNIADANIE |
ZDROWA PRZEKĄSKA |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
Pozostałe informacje |
PONIEDZIAŁEK 15.04.2024 |
Pieczywo mieszane, masło, pasta z jajek, szczypiorek, herbata z cytryną, |
porcja banana |
Zupa- barszcz czerwony z ziemniakami , pyzy z mięsem surówka z marchewki ,kompot (mieszanka owocowa) |
Budyń smietankowy
|
Alergeny:mleko gluten, seler Kacal: 908 |
WTOREK 16.04.2024 |
Bułka- pszenna i razowa, masło, serek Almette, rzodkiewka, herbata z cytryną, kakao, |
porcja marchewki
|
Zupa- selerowa z zacierką, pieczeń wieprzowa, młoda kapusta zasmażna, kompot (mieszanka owocowa) |
Owoc jabłko
|
Alergeny:mleko gluten, seler jaja Kcal: 980 |
ŚRODA 17.04.2024
|
Posiłek w formie szwedzkiego stołu - pieczywo mieszane, masło, polędwica z indyka, ogórek zielony, rukola, sałata lodowa, herbata z cytryną |
porcja jabłka |
Zupa-z fasolki szparagowej z ryżem, prażonki z dodatkiem boczku wędzonego i kiełbasy, kefir, kompot z jabłek |
Ciasteczka owsiane z żurawiną |
Alergeny: gluten seler
Kcal: 1002 |
CZWARTEK 18.04.2024 |
Pieczywo pszenne i orkiszowe, masło, kabanos podsuszany, pomidor, kawa inka z mlekiem, herbata z cytryną |
mus truskawkowy
|
Zupa- krupnik z kasza jaglaną i ziemniakami, spaghetti Bolognese z parmezanem, (mieszanka owocowa) |
Owoc mandarynka |
Alergeny:mleko gluten, seler
Kcal: 1021 |
PIĄTEK 19.04.2024 |
Bułka drożdżowa, masło, kaszka manna z mlekiem, powidła śliwkowe, herbata z cytryną |
porcja gruszki
|
Zupa-pomidorowa z makaronem ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny, ogórek konserwowy, kompot z jabłek |
Chrupki kukurydziane
|
Alergeny: mleko gluten, seler, ryba Kcal: 1006 |
Dzieci dodatkowo codziennie otrzymują do picia wodę mineralną niegazowaną wg potrzeb
12
KWI
2024
211
razy
czytano
p8zawiercie.pl