Jadłospis 16.09.24 - 20.09.24
Poniedziałek 16.09.2024r |
Śniadanie: Pieczywo pszenne i razowe, masło, pasta z kiełbasy, ogórek konserwowy, herbata z cytryną, kawa inka z mlekiem |
Zdrowa przekąska: porcja marchewki |
|
Obiad: Zupa z soczewicy z ziemniakami, racuchy drożdżowe z jabłkiem i bananem posypane cukrem pudrem, kompot z wiśni |
|
Podwieczorek: kisiel żurawinowy |
|
Alergeny: mleko, gluten, jaja, seler |
|
Kcal: 968 |
|
Wtorek 17.09.2024r |
Śniadanie: Bułka pszenna i sojowa, masło, ser żółty- Mazdamer, rzodkiewka, kakao, herbata z cytryną |
Zdrowa przekąska: porcja arbuza |
|
Obiad: Zupa krupnik z warzywami, ziemniaki zapiekane, kotlet schabowy, surówka z ogórka kiszonego, kompot z wiśni |
|
Podwieczorek: nektarynka |
|
Alergeny: mleko, gluten, seler |
|
Kcal: 980 |
|
Środa 18.09.2024r |
Śniadanie: Posiłek w formie stołu szwedzkiego - pieczywo mieszane, masło, polędwiczki wieprzowe pieczone w ziołach, ser-Feta, sałata lodowa, pomidor, herbata z cytryną |
Zdrowa przekąska: porcja gruszki |
|
Obiad: Zupa- krupnik z ziemniakami i kaszą jęczmienną, spaghetti Bolognese z mięsem wołowym, kompot(mieszanka owocowa) |
|
Podwieczorek: Ciasto drożdżowe ze śliwką |
|
Alergeny: mleko, gluten, |
|
Kcal: 1002 |
|
Czwartek 19.09.2024r |
Śniadanie: Pieczywo pszenne i żytnie, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, kiełki z brokułów, herbata z cytryną, kawa z mlekiem |
Zdrowa przekąska: porcja soku- Kubuś |
|
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, filet z kurczaka w sosie słodko - kwaśnym z ananasem, ryż paraboliczny, woda cytrynowa |
|
Podwieczorek: Flipsy |
|
Alergeny: seler, mleko, gluten, |
|
Kcal:1021 |
|
Piątek 20.09.2024r |
Śniadanie: Chałka z masłem, dżem niskosłodzony, płatki kukurydziane z mlekiem, herbata z cytryną |
Zdrowa przekąska: porcja kalarepki |
|
Obiad: Zupa- żurek z jajkiem, ziemniaki, ryba-Dorsz pieczona, surówka z selera i marchewki, woda z cytryną i miętą |
|
Podwieczorek: Jabłko |
|
Alergeny: mleko, gluten, ryba, |
|
Kcal: 956 |
16.09.2024r - 20.09.2024r
15
WRZ
2024
91
razy
czytano
p8zawiercie.pl